Barion Pixel

Élelmiszermérnök-képzés a Szent István Egyetemen – Funkcionális élelmiszerek

Dr. Nguyen Duc Quang – tanszékvezető, SZIE Élelmiszertudományi Kar Sör- és Szeszipari Tanszék
Dr. Bujna Erika – egyetemi docens, SZIE Élelmiszertudományi Kar Sör- és Szeszipari Tanszék
Dr. Kun-Farkas Gabriella – egyetemi adjunktus, SZIE Élelmiszertudományi Kar Sör- és Szeszipari Tanszék

A funkcionális élelmiszerek olyan élelmiszerek, amelyek élettanilag kedvező hatású összetevőket tartalmaznak, vagy ilyeneket adnak hozzájuk a gyártás során, ezáltal hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez. A Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karának Sör- és Szeszipari Tanszékén számos ezzel kapcsolatos kutatás is folyik, nemcsak zöldség- és gyümölcsleveket, hanem olyan alkoholmentes sörjellegű italokat is készítenek, amelyek megfelelnek a funkcionális élelmiszer előírásainak.

MEGNÉZEM A TELJES ADÁST!

Megosztáshoz kattintson a Facebook logóra

2020-12-11T11:01:21+00:002020.12.13.|

Cím

Go to Top